ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ

Η διογκωμένη πολυστερίνη (EPS), γνωστή και σαν φελιζόλ, είναι ένα ελαφρύ, θερμομονωτικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στην οικοδομή και σε άλλες εφαρμογές. Παράγεται από κόκκους οι οποίοι με τη διόγκωσή τους μεγαλώνουν και γίνονται σφαιρίδια, τα οποία διογκώνονται περισσότερο και κολλούν μεταξύ τους. Στο τελικό προϊόν το 98% είναι αέρας και 2% είναι τα τοιχώματα των κλειστών κυψελών από διογκωμένο πολυστυρένιο.

Η διογκωμένη πολυστερίνη παράγεται σε μεγάλα μπλοκ, τα οποία κόβονται σε πλάκες ή από καλούπια απευθείας στη μορφή του καλουπιού. Εκτός από εφαρμογές στην οικοδομική, η διογκωμένη πολυστερίνη χρησιμοποιείται και ως υλικό συσκευασίας. Είναι εξαιρετικό θερμομονωτικό υλικό και οι εφαρμογές εκτός από τη μόνωση και τη συσκευασία επεκτείνονται και στη δόμηση και τη διακόσμηση.

Η πιο ευρεία χρήση είναι οι πλάκες EPS διαφόρων διαστάσεων και βάρους στην οικοδομή, για θερμομόνωση (εξωτερική / εσωτερική), οροφές, δάπεδα, τοιχοποιίες, στέγες, πυλωτές, κολώνες δοκάρια.

Η νέα τεχνολογία στη μόνωση με διογκωμένο πολυστυρένιο είναι η προσθήκη γραφίτη, που βελτιώνει τη θερμομονωτική ικανότητα του υλικού έως και 20 %, μειώνοντας το συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ) του.

Αυτή η νέα κατηγορία υλικών του ΕPS με ανακλαστικές / απορροφητικές ιδιότητες ονομάζεται γραφιτουχα πολυστερίνη και έχει γκρί απόχρωση. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όλα τα συστηματα εξωτερικης θερμομονωσης.

ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ